7.2 C
Brno
Úterý, 6 června, 2023
DomůRady a NávodyTipy a triky, jak udělat dokonalou domácí pizzu

Tipy a triky, jak udělat dokonalou domácí pizzu

Date:

Nenechte si ujít

Profesionální stany pro každou příležitost

Od jara do podzimu se řada večírků a dalších...

Invertor pro svařování: Revoluční technologie pro dokonalé výsledky

Svařování je technologie spojování kovů, která se v průmyslu...

Melnik: jedinečné bulharské víno

Melnik je jedinečné bulharské víno, které pochází z vinařské...

Rizikový faktor je dnes vysoký krevní tlak

Vysoký krevní tlak nebolí a zpočátku nepůsobí žádné potíže,...

Vodácké zájezdy na řece Soča – objevte kouzlo slovinské přírody

Řeka Soča, známá také jako smaragdová kráska, je jedním...
- Komerční sdělení -časopis

Můžete si být jisti, že zvládnete udělat vynikající pizzu. Přesto existuje mnoho úskalí a možných chyb, kterých se lze dopustit. Zde je seznam některých triků a také některých běžných chyb, kterým je třeba se vyhnout.

  • Pokud je těsto na pizzu při natahování příliš elastické, nechte ho pár minut odpočinout a bude se vám s ním lépe manipulovat.
  • Některé recepty mohou místo vody používat mléko.
  • Těsto může kynout v lednici, ale bude to trvat déle, pravděpodobně alespoň 6 hodin.
  • Při výrobě těsta na pizzu můžete používat pivovarské droždí, nikoli běžné droždí.
  • Celozrnné mouky by měly být vždy smíchány s trochou bílé mouky.
  • Nádobu, do které těsto vkládáte, nemyjte vonnými saponáty. Je lepší použít horkou vodu a ocet.
  • Obecně platí, že čím déle těsto kyne, tím bude stravitelnější.
  • Kváskové těsto dělá pizzu lehčí a stravitelnější.
  • Začněte míchat těsto s vodou a přidávejte do něj mouku: voda je vaším vodítkem, kolik mouky přidat.

Tip: Patříte mezi milovníky italské kuchyně, ale nespokojíte se s náhražkami? Objednejte si pravou italskou kuchyni přímo od rozvoz pizzy Brnoarozvoz těstovin Brno Caruso. A

  • Kvasnice by měly být přidány do mouky po rozpuštění ve vodě se špetkou cukru.
  • Ujistěte se, že těsto přehnete, aby lépe vykynulo. Stačí těsto natáhnout do obdélníku a párkrát přeložit jako skládání oblečení.
  • Vykynulo těsto? Chcete-li to zjistit, vezměte malou kuličku těsta a vložte ji do sklenice s vodou. Pokud plave, je připraveno.
  • Výroba pizzy na italský způsob znamená ruční hnětení těsta na pracovní desce posypané moukou.
  • Nádoba, do které těsto vkládáte kynout, by měla být vymazaná olejem a vysypaná moukou.
  • Těsto by se mělo nechat vykynout na místě bez průvanu.
  • Pokud připravujete více pizz, rozdělte těsto na samostatné kuličky, než je necháte vykynout.
  • Těsto na pizzu by se mělo natahovat ručně.
  • Těsto na pizzu můžete zmrazit před nebo po upečení.
  • Někteří lidé přidávají do těsta na pizzu vejce.
  • Nepřidávejte příliš mnoho omáčky, jinak pizza ztratí svou křupavost.
  • Mozzarella by měla být důkladně vyždímána, aby se odstranila přebytečná tekutina.
  • Před vložením pizzy si předehřejte troubu, aby dosáhla správné teploty.
  • Sůl by se měla přidat podle chuti a můžete to vyzkoušet tak, že do těsta vložíte prst a poté ochutnáte.
  • Těsto by mělo být důkladně hněteno ručně, s dostatečnou silou po dobu alespoň 10 minut.

Nejnovější příběhy

- Komerční sdělení -pr článek