Můžete si být jisti, že zvládnete udělat vynikající pizzu. Přesto existuje mnoho úskalí a možných chyb, kterých se lze dopustit. Zde je seznam některých triků a také některých běžných chyb, kterým je třeba se vyhnout.
- Pokud je těsto na pizzu při natahování příliš elastické, nechte ho pár minut odpočinout a bude se vám s ním lépe manipulovat.
- Některé recepty mohou místo vody používat mléko.
- Těsto může kynout v lednici, ale bude to trvat déle, pravděpodobně alespoň 6 hodin.
- Při výrobě těsta na pizzu můžete používat pivovarské droždí, nikoli běžné droždí.
- Celozrnné mouky by měly být vždy smíchány s trochou bílé mouky.
- Nádobu, do které těsto vkládáte, nemyjte vonnými saponáty. Je lepší použít horkou vodu a ocet.
- Obecně platí, že čím déle těsto kyne, tím bude stravitelnější.
- Kváskové těsto dělá pizzu lehčí a stravitelnější.
- Začněte míchat těsto s vodou a přidávejte do něj mouku: voda je vaším vodítkem, kolik mouky přidat.
Tip: Patříte mezi milovníky italské kuchyně, ale nespokojíte se s náhražkami? Objednejte si pravou italskou kuchyni přímo od rozvoz pizzy Brnoarozvoz těstovin Brno Caruso. A
- Kvasnice by měly být přidány do mouky po rozpuštění ve vodě se špetkou cukru.
- Ujistěte se, že těsto přehnete, aby lépe vykynulo. Stačí těsto natáhnout do obdélníku a párkrát přeložit jako skládání oblečení.
- Vykynulo těsto? Chcete-li to zjistit, vezměte malou kuličku těsta a vložte ji do sklenice s vodou. Pokud plave, je připraveno.
- Výroba pizzy na italský způsob znamená ruční hnětení těsta na pracovní desce posypané moukou.
- Nádoba, do které těsto vkládáte kynout, by měla být vymazaná olejem a vysypaná moukou.
- Těsto by se mělo nechat vykynout na místě bez průvanu.
- Pokud připravujete více pizz, rozdělte těsto na samostatné kuličky, než je necháte vykynout.
- Těsto na pizzu by se mělo natahovat ručně.
- Těsto na pizzu můžete zmrazit před nebo po upečení.
- Někteří lidé přidávají do těsta na pizzu vejce.
- Nepřidávejte příliš mnoho omáčky, jinak pizza ztratí svou křupavost.
- Mozzarella by měla být důkladně vyždímána, aby se odstranila přebytečná tekutina.
- Před vložením pizzy si předehřejte troubu, aby dosáhla správné teploty.
- Sůl by se měla přidat podle chuti a můžete to vyzkoušet tak, že do těsta vložíte prst a poté ochutnáte.
- Těsto by mělo být důkladně hněteno ručně, s dostatečnou silou po dobu alespoň 10 minut.